REVIEWS

MEER WETEN?

Voor meer info of een beknopte brochure kun je me altijd bellen of mailen

06-22436622

info@josarts.nl

In de afgelopen jaren zijn al heel veel mensen met mij op pad gegaan.  Op Google Mijn Bedrijf en bij Trustoo staan inmiddels  60 hele mooie reviews met 5 sterren van mensen die door mij gecoacht zijn.
Zie: https:Jos+Arts+Coach+en+Inspirator Reviews en https://trustoo.nl/reviews

Daar ben ik natuurlijk heel blij mee en trots op! Hieronder vertellen een aantal van hen wat uitgebreider over hun ervaringen. Onderaan deze pagina staat tenslotte nog een overzicht van bedrijven en organisaties voor wie ik werk.

Een uitstekende coach (NIEUW)

Jos Arts is een uitstekende coach! De afgelopen maanden heb ik het genoegen gehad om met hem samen te werken tijdens een outplacementtraject, en ik kan eerlijk zeggen dat het een buitengewoon positieve ervaring is geweest.

Vanaf het allereerste moment wist Jos een warme en ondersteunende sfeer te creëren. Hij luisterde aandachtig naar mijn verhaal en zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn gemak voelde. Het was duidelijk dat hij echt om mijn welzijn gaf en vastbesloten was om me te helpen bij het vinden van de juiste weg voor mijn carrière.

Gedurende het traject heeft Jos me geholpen om mezelf beter te leren kennen. Door middel van diepgaande gesprekken, oefeningen en reflectie, heb ik een veel helderder beeld gekregen van mijn sterke punten, interesses en waarden. Dit inzicht heeft me enorm geholpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over mijn toekomst.

Wat ik het meest waardeerde aan Jos is dat hij nooit probeerde om me overhaast in een bepaalde richting te duwen. Hij begreep dat het vinden van de juiste carrièrepad tijd kost, en hij was geduldig en ondersteunend gedurende het hele proces. Hij moedigde me aan om mijn eigen beslissingen te nemen en gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om stappen voorwaarts te zetten.

Dankzij Jos Arts heb ik niet alleen mijn professionele doelen duidelijker voor ogen, maar heb ik ook een dieper begrip van mezelf gekregen. Ik ben enthousiast over wat de toekomst te bieden heeft, en ik weet dat ik de juiste beslissingen kan nemen om mijn doelen te bereiken.

Als je op zoek bent naar een coach die echt om je geeft, diepgaande inzichten biedt en je helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen over je carrière, dan raad ik Jos Arts ten zeerste aan. Hij is een echte professional en een geweldige persoon om mee te werken. Bedankt, Jos, voor alles wat je voor me hebt gedaan!
H.D.

Heel blij (NIEUW)

Wat ben ik blij dat ik Jos als coach heb uitgekozen! Ik heb bij Jos een loopbaantraject doorlopen maar uiteindelijk heeft hij mij op persoonlijk vlak ook mijn ogen geopend. Jos is heel geïnteresseerd en luistert goed waardoor hij precies de juiste vragen kan stellen. De opdrachten die Jos meegeeft zijn verhelderend en ook erg leuk om mee bezig te zijn.

Jos heeft mijn twijfels weggenomen en door dit traject ga ik vanaf nu echt voor mijzelf kiezen, nogmaals dank Jos!
RvH

Doortastend! (NIEUW)

Jos doorziet heel snel wat er aan de hand is én wat er nodig is. De woorden ‘coach’ en ‘inspirator’ omschrijven hem perfect. Hij heeft mij op een aangename en doortastende manier gegidst tijdens mijn ‘reis’. Ik was en ben blij met zijn aanwezigheid.
M.B.

Een nieuwe toekomst

Als eerste wil ik Jos nogmaals bedanken voor mij een nieuwe toekomst te laten zien. Vanaf de eerste ontmoeting merkte ik gelijk een hele fijne en warme klik, die zich door het verloop van het traject alleen maar versterkte. Toen ik begon aan het traject had ik geen idee wat ik in de toekomst zou willen en vond het heel moeilijk te bepalen wat goed voor mij zou zijn, maar naar mate de gesprekken vorderde met leuke en confronterende huiswerk opdrachten, werd het mij steeds duidelijker en gaf Jos mij het zetje wat ik nodig had om mijn droom baan en geluk in mijn privéleven te gaan zoeken. bedankt Jos voor het zelfvertrouwen en mij te helpen de ware ik te vinden.
Ivar

Mijn schatkist

“Kunnen stilstaan bij jezelf in het hier en nu, maar ook terugblikkend op het verleden en kijkend naar de toekomst is écht een waardevol cadeau. Het brengt je dichter tot jezelf doordat je tot waardevolle inzichten komt die je weer kunt inzetten voor de rest van je leven (zowel op privé- als werkgebied). En dit samen kunnen doen met iemand waarbij je je veilig voelt, je volledig open kunt zijn, die naar je luistert, die samen met je reflecteert en wanneer nodig de spiegel voorhoudt helpt jezelf alleen maar in het groeiproces. Want wat ik heb geleerd: de antwoorden liggen in jezelf, maar als je iemand naast je hebt staan die de juiste vragen weet te stellen en alles bespreekbaar weet te maken, dan pas kun je écht groeien: Jos, dank je wel voor jouw openheid en eerlijkheid, daarmee heb je mij geholpen aan mijn schatkist met waardevolle inzichten over mezelf.”
C.K.

'Jos is oprecht, integer en doortastend'

Een hele fijne coach

Toen ik met het coaching traject begon, wist ik niet wat me te wachten stond en of er positief resultaat geboekt kon worden. Ik begon eraan, omdat ik alleen echt niet meer wist hoe uit de put te komen. Zo ben ik met Jos in aanraking gekomen. Erg goede en inhoudelijke sessies/gesprekken waar ik veel aan heb gehad (en nog heb), met positief resultaat! Jos is een erg aardige, kundige en eerlijke man! Een hele fijne coach! Naast dat we inhoudelijk goed kunnen praten over het vraagstuk waarmee ik bij hem kwam, is Jos ook gezellig en praten we ook over de wereld en algemene dingen wat ons alle bezig houdt. Kortom, erg fijn en zeker een aanrader. Jos heeft mij enorm geholpen!
RS

Een carrière switch!

Te lang heb ik voornamelijk rationele keuzes gemaakt en hierbij mijn gevoel, de dingen waar ik echt energie van krijg genegeerd. Aan de hand van mijn biografie en een aantal oefeningen heeft Jos me in verschillende sessies laten zien, waar ik echt blij van wordt. Samen spiegelen, sparren, en zo tot nieuwe inzichten komen. Jos heeft me gestimuleerd om mijn nieuwe inzichten serieus te onderzoeken en hierbij voorrang te geven aan kansen en mogelijkheden in plaats van aan de beren op de weg. Met behulp van Jos heb ik de keuze van een carrière switch gemaakt. Spannend? Ja ontzettend! Maar ik voel de positieve energie en dat was lang geleden. Dank je wel Jos!
Rob

Jos is praktisch én wijs

Bij Jos voel je je welkom en mag je gewoon jezelf zijn. Hij is oprecht geïnteresseerd, betrokken en heeft een bijzonder lijntje met de kosmos. Jos combineert de wijsheid van een oude medicijnman met de nuchterheid van een praktische zakenman. Hij laat jou niet alleen jezelf zijn, maar helpt je ook jezelf en je pad te zien. Met een simpele opmerking of vraag weet hij de kern te raken. Jos straalt rust, vertrouwen en plezier uit. Een fijne, warme coach met gevoel voor humor die je op een natuurlijke en praktische manier verder helpt op je pad!

Natasja

De juiste koers gevonden

Ik heb Jos ervaren als een hele prettige en deskundige coach. Hij brengt veel ervaring mee en verdiept zich in jou als mens. Zijn werkwijze is een mooie mix van huiswerk en gesprek. In het huiswerk ben je echt zelf aan het woord op basis van rake vragen, ipv inzet van vele standaard tools.
Dat voelde voor mij prettig. Ik kon mezelf geven, en vervolgens vertrouwen op de goed voorbereide inleving van Jos bij ieder gesprek. Ik vond het heel waardevol dat Jos ook raakt aan persoonlijke thema’s, als die ook relevant zijn op werkvlak. Zo snijdt het mes aan twee kanten: privé en werk.

Ik kan Jos aanbevelen voor iedereen die zich wil heroriënteren, om daarna weer een koers in zijn loopbaan uit te zetten. Jos heeft me vanaf het begin het vertrouwen gegeven dat we op de juiste koers zouden uitkomen. En in de praktijk is dat ook zo gebleken!

Robert-Jan

'Jos is nieuwsgierig en weet altijd weer de juiste vragen te stellen'

Heel zinvol en veel geleerd!

Ik vond het een heel zinvol traject. De aanpak met alle opdrachten was niet altijd makkelijk maar heeft me heel veel inzichten gegeven. Het heeft er ook toe geleid dat ik al sneller dan verwacht aan de slag ging met solliciteren.
Jos heeft mijn verwachtingen volledig waargemaakt. Hij luisterde goed en stemde steeds goed af wat ik nodig had en kwam in elk gesprek wel met een aantal voor mij nieuwe inzichten of praktische tips hoe ik iets in het vervolg anders en of beter kon aanpakken of waar ik verder over kon nadenken/kauwen voor mezelf zodat eigen reflectie werd gestimuleerd. Daardoor heb ik dus veel van Jos geleerd!
Qua locatie heb ik de afwisseling om eerst in zijn vertrouwde eigen (groene) woonomgeving gesprekken te hebben en daarna in zijn werkkantoor, als zeer prettig ervaren. Al met al had ik geen enkel moment het gevoel dat hij een instrument van Fontys was om mij snel aan het werk te krijgen.

Beste Jos, nogmaals hartelijk dank voor jouw support en coaching!”   A.d.B.

Bedankt!

Hallo Jos,

Ik wil je heel erg bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan! Ik heb veel geleerd over mezelf, geleerd wat ik in de toekomst wil en vooral wat ik NIET meer wil. Ik gooi mijn roer om en zie de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet!
Vera

Terug op mijn pad

“Jos is een echte levenscoach die oog heeft voor je hele persoon. Zijn rust en oprechtheid schept vertrouwen en creëert een veilig omgeving waarin je jezelf mag zijn. Hij is doortastend en begeleid je naar de kern. Door zijn persoonlijke aanpak ben ik weer uit de knoop en terug op mijn levenspad. Dank je wel, Jos!
I.D.

Nu durf ik te kiezen!

“Ik ben erg blij dat ik bij Jos terecht ben gekomen. Toen ik de website van Jos bekeek, wist ik al snel dat zijn manier van coachen bij me zou passen. Jos is ruimdenkend en vooral ook zijn spirituele invalshoek sprak me erg aan. De opdrachten tussen de gesprekken door maken van het traject een geheel waarmee ik de hele periode bezig bleef.
Jos heeft me geïnspireerd en aan het denken gezet. Ik merk dat nu het traject afgelopen is, er nog bepaalde dingen op z’n plek vallen en ik keuzes durf te maken.
Ik raad Jos absoluut als loopbaancoach aan”.

Anke

'Jos is een hele inspirerende coach én een prettig mens'

Zeer inspirerend

“Ik heb heel prettig met Jos samengewerkt en hem ervaren als een zeer inspirerend, deskundig en betrokken coach en een fijne en warme man. Hij heeft me geholpen om beter zicht te krijgen op ‘wie ik ben en wil zijn’ en mijn wensen en perspectieven voor de toekomst, en vooral ook op de beperkende overtuigingen en valkuilen die me hierbij in de weg zouden kunnen staan. Jos is hier erg ‘scherp’ op geweest en dit heeft me gestimuleerd om stappen te zetten die goed voor me zijn, maar die ik anders waarschijnlijk niet zou hebben gezet. Het met Jos doorlopen traject heeft me beter toegerust om met vertrouwen uitdagingen in werk en privé aan te gaan. Ik ben dan ook erg blij dat ik dit traject heb mogen doorlopen”.

Adviseur bij een omgevingsdienst

Erg fijn en zinvol

Ik had erg veel zin om met het Loopbaantraject bij Jos aan de slag te gaan want zijn aanpak sprak me erg aan. Ik vond het schrijven van de biografie, de reflectievragen en het formuleren van mijn missie erg leuk om te doen. Ik heb dan ook veel energie gestoken in het uitwerken van deze opdrachten. Door het bespreken ervan met Jos vielen steeds meer stukjes op hun plek. De overige opdrachten die meer gericht waren op mijn kwaliteiten, kerncompetenties en werkstijl maakten het plaatje compleet.
De rustige en inspirerende wijze waarop Jos me uitnodigde naar mezelf te kijken vond ik heel prettig. Door zijn werkelijke interesse en zijn rustige en positieve houding zonder oordeel voelde ik alle ruimte om tot mijn eigen inzichten te komen. Wat ik van toegevoegde waard vind is dat Jos soms ook zijn persoonlijke ervaringen inbracht waardoor onderwerpen tastbaarder en herkenbaarder werden.
Tijdens dit traject heb ik inzicht gekregen in de rode draden in mijn leven. Ik was al langer op zoek naar mijn ‘passie’. Nu werd mij helder dat veel zaken in mijn leven tot nu toe al heel veel zeggen over mijn passie. Nu ik het (her)ken kan ik in mijn eigen licht gaan staan!
Naast de aandacht voor mijn zoektocht qua werk kwam ook mijn persoonlijke ontwikkeling aan bod. De wijze waarop Jos deze twee trajecten aan elkaar verbond en toch voor beiden voldoende aandacht had, was voor mij heel waardevol. Ik heb het hele traject als heel erg fijn en zinvol ervaren. Elke keer wist Jos me weer te inspireren en aan het denken te zetten. Jos, super bedankt voor de inzichten die je me gegeven hebt!

Beleidsadviseur bij een gemeente

Een nieuwe start

Jos is een inspirerende coach. Hij heeft snel door wat je vraag of probleem is. Door zijn rustige en geïnteresseerde houding geeft hij je meteen een gevoel van volledige aandacht. Je voelt je dan ook meteen bij hem op je gemak. De opdrachten van het maken van mijn biografie, het ontdekken van mijn missie, waarden, drijfveren en kerncompetenties waren erg leerzaam. Ze gaven me inzicht in wie ik ben en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.
Het was erg fijn om aan de hand van concrete cases zowel mijn loopbaan als mijn leven door te lopen. Vooral het onderwerp waar ik mee worstelde heeft Jos aan de hand van vragen kleiner en hanteerbaarder gemaakt. De oplossing moet van mezelf komen, maar daar kan ik nu mee verder. Ik ben dus erg blij dat ik dit coachingstraject ben aangegaan. Het is voor mij een soort van nieuwe start na een lastige periode in mijn leven. Ik zie het als een ‘wake-up call’ voor verandering en als een soort reisgids voor de komende tijd. Bedankt Jos!

H.v.d.V.

En ook nog een nieuwe baan!

Voor mij was de tijd aangebroken om een Loopbaantraject te gaan volgen. Ik had er al vaak over nagedacht en daarom ben ik me gaan oriënteren. De informatie op de website van Jos en zijn reactie spraken mij direct aan, dus een kennismakingsgesprek was wel op zijn plaats.
Jos heeft toen vrijblijvend zijn werkwijze uitgelegd. Hoewel ik in eerste instantie niet zo enthousiast was om allerlei opdrachten te gaan maken, gaf Jos aan dat dat toch echt een belangrijk onderdeel is van zijn werkwijze.
Hij was eerlijk en duidelijk: what you see is what you get. Dat spreekt mij wel aan, dus we hebben afspraken ingepland en ik kon meteen aan de slag met mijn eerste opdracht. Ik die dacht daar geen zin in te hebben, heb uren zitten typen voor de eerste opdracht: het maken van mijn biografie. Het kwam razendsnel op papier, ik hoefde er niet eens over na te denken. Blijkbaar was dit dus echt wel nodig. De eerste opdracht werd de leidraad voor onze gesprekken en was voor mij een enorme eyeopener.
Jos heeft me laten zien dat iets waar je goed in bent, misschien wel helemaal niet datgene is wat je leuk vindt om te doen. En door alle opdrachten en inzichten, ben ik dit jaar veel beter mijn grenzen gaan aangeven. Hij had me al gewaarschuwd dat er veel (in positieve zin) zou veranderen en dat is zeker waar gebleken. Het is natuurlijk geen therapie, maar je leert door zijn aanpak wel heel veel over jezelf. Uiteindelijk heeft het coachingstraject zelfs tot een nieuwe baan geleid. Door inzichtelijk te krijgen wat ik echt wil doen, heb ik met veel enthousiasme gesolliciteerd en de baan gekregen.

Dit is natuurlijk geen belofte die hij kan doen, maar door zijn aanpak word je een stuk sterker, zodat het bijna wel tot positieve resultaten móet leiden!

Karen M.

'Jos is een hele vriendelijke en warme persoon die ontzettend goed luistert'

Mijn vertrouwen is terug

Ik sta vlak voor een kruispunt in mijn leven. Van een werkend bestaan in het onderwijs naar mijn pensioen. De grote leegte in de toekomst maakte me onrustig. Ik had namelijk geen idee wat ik met die lege maanden en jaren zou moeten doen. De gebruikelijke invulling van zorg voor kleinkinderen of de wereld door trekken met een partner gingen voor mij niet op.
Een goede vriend van mij wees me op de mogelijkheid van een levenscoach. En zo kwam ik bij Jos. Aan de hand van het schrijven van mijn biografie kwamen we tot een analyse van wie ik ben en waar mijn hart en bezieling liggen. Ik maakte weer verbinding met mijn kracht. Jos wist steeds weer verbanden te leggen met aspecten die ikzelf niet eerder had opgemerkt.
De reflectievragen over mijn biografie gaven nóg meer inzicht in wie ik ben, hoe ik in het leven sta, wat mijn belangrijkste drijfveren zijn en wat mogelijke richtingen in mijn leven kunnen zijn. Tijdens dat gesprek heeft Jos me weer verrast met zijn visie en analyse. Jos is een prettig mens om bij te zijn. Hij is rustig en heeft een hele duidelijke, gestructureerde manier van werken die mij erg aansprak. Heel prettig vond ik dat Jos af en toe wat theorie toevoegde aan zijn analyse. Mij gaf dat de structuur en duidelijkheid die ik nodig had. De prachtige, groene, rustgevende omgeving in Eersel deed de rest.
Het donkere gat na mijn werkzame leven boezemt me nu geen angst meer in. Ik weet nu wat mijn kracht is en welke elementen in mijn leven van groot belang zijn. Daar kan ik op bouwen. Mijn vertrouwen in de toekomst is weer volledig terug.

Jeroen B.

Veel helderheid

Het Loopbaantraject bij Jos heeft mij veel helderheid gebracht. Voor een deel wist ik al wel welke dingen belangrijk voor me zijn en wat mijn drijfveren zijn. Maar ze zijn me wel duidelijker geworden. Vooral weet ik nu beter hoe voor mij belangrijke en de állerbelangrijkste facetten zich tot elkaar verhouden. Hoe ze het beste in elkaar passen. Kortom hoe ik daarin mijn prioriteiten moet leggen. Hierdoor kan ik nu mijn volgende stappen weloverwogen nemen.
Het traject betekende soms hard werken aan opdrachten of actie ondernemen om ideeën te verkennen en uit te proberen. Maar net zo belangrijk waren perioden van loslaten en ervaren welk pad wel of juist niet goed voelt. Jos heeft mij hierin prima begeleid. Ik heb onze gesprekken als heel prettig en verhelderend ervaren.
Jos, dankjewel daarvoor!

Sr. Adviseur bij een Gemeente

Van mijn hoofd naar mijn hart

Wie ben ik ook alweer? Wat wil ik? Welke baan past bij mij? Hoe kom ik van mijn hoofd weer naar mijn hart?
Dit waren de vragen die ik had toen ik bij Jos startte. Wat begon als een waardevol loopbaantraject, evolueerde naar levenscoaching. Ik merkte dat ik niet meer gelukkig was en te veel leefde met mijn hoofd. Ik schreef dit toe aan mijn baan. Tijdens de coaching ben ik erachter gekomen dat de oorzaak dieper lag dan dat. Dit besef was de basis voor mijn zelfontwikkeling.
Anderhalf jaar verder sta ik misschien wel dichter bij mezelf dan ooit, ik herken mijn eigen valkuilen en kan keuzes maken om goed voor mezelf te zijn, ik heb een nieuwe baan die goed bij me past en ik leef weer vanuit mijn hart!
Bedankt Jos!

Terug naar mijn oude liefde

Dankzij het Koersonderzoek bij Jos Arts heb ik eindelijk een keer daadwerkelijk stilgestaan bij mijn levensloop en de daarmee samenhangende gebeurtenissen.
Hierdoor heb ik ontdekt wie ik nu daadwerkelijk ben en waar mijn passie en levensvreugde ligt.
Een onderdeel van het Koersonderzoek betrof het schrijven van je biografie. Dit is voor mij enerzijds bevrijdend geweest, omdat ik dingen van mij af heb kunnen schrijven, en anderzijds heeft het mij duidelijkheid verschaft over mijn persoonlijkheid . Met andere woorden: welke gebeurtenissen en omstandigheden hebben tot nu toe een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Een pittige en emotionele opdracht maar zeer verhelderend. Opvallend was onder andere dat ik ondanks ingrijpende gebeurtenissen mij toch altijd staande heb weten te houden en door ben gegaan. Nu blijkt dat ik daardoor te impulsief ben geweest met mijn keuzes en nooit mijn hart heb gevolgd. Eigenlijk was ik aan het overleven en wilde ik altijd maar voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik ben nooit mijzelf geweest en daardoor voelde ik mij zowel in mijn werk als privé niet gelukkig.
De andere onderdelen van het Koersonderzoek hebben mij inzicht gegeven in mijn missie in het werk, mijn vuur en bezieling, mijn loopbaan voorwaarden, mijn kerncompetenties en de rollen die ik graag in mijn werk wil spelen. Geweldig hoe ik dit ervaren heb. Die duidelijkheid voor mezelf en de nieuwe energie die daarvan heb gekregen. Niet meer gevangen zitten in het oude stramien en het keurslijf. Ga voor jezelf, word blij en pak je kansen!
Bovenstaande heeft onder andere opgeleverd dat ik graag mensen wil helpen en inspireren alsmede een maatschappelijke bijdrage wil leveren aan de verkeersveiligheid. Daarom heb ik besloten mijn vaste baan als Programmasecretaris op te geven en mijn “oude liefde” nl. het geven van Rij-instructie (personenauto) weer op te pakken. Inmiddels ben ik met volle overgave en veel plezier aan een herintredertraject begonnen. Verder is duidelijk naar voren gekomen dat ik naast het geven van Rij-instructie, mij tevens wil richten op het opleiden van collega’s rijinstructeurs, het begeleiden van mensen met faalangst in het verkeer en het ontwikkelen van lesmateriaal ten behoeve van verkeerseducatie. Bovendien is ook gebleken dat ik mij in het algemeen wil gaan richten op coaching van mensen en daarbij wandelen als middel wil gaan gebruiken. Samenvattend kan ik zeggen dat het Koersonderzoek mij weer een gelukkig, zelfverzekerd en energievol mens heeft gemaakt. Ik ben weer blij met mezelf en zie de toekomst met vol vertrouwen tegemoet! Mede dankzij Jos Arts, die mij gedurende het hele traject heeft begeleid en geholpen, ben ik tot bovengenoemd punt gekomen.
Ik ben hem dan ook zeer dankbaar voor zijn adviezen en zijn inspirerende woorden.
Jos, dank je wel voor deze ontdekkingstocht!

Jan T.

'Jos oordeelt niet en laat je volstrekt in je waarde'

Weer in mijn kracht

Toen ik contact opnam met Jos zat ik in een dip. Heel gek, dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik ben altijd een blij en positief, maar ook een hardwerkende en goed presterende medewerker geweest. Onzekerheid is een vervelende eigenschap die, altijd wel eens opspeelde bij mij. Maar deze eigenschap kwam ineens in dusdanige mate naar boven, nadat ik nieuwe rollen binnen de organisatie had gekregen. Jos heeft mij geleerd en verschillende handvatten gegeven hoe ik dichtbij mezelf kan blijven en hoe ik milder naar mezelf kan zijn. Maar ook om d verwachtingen van bepaalde rollen scherp te krijgen. Hij gaf mij inzichten en leerde mij technieken die ik snel kon toepassen en die mij wonderbaarlijk meteen verder hebben gebracht. Ik ben zo blij dat ik Jos heb leren kennen want hij heeft mij geholpen om echt weer in mijn kracht te staan.

P&O consultant uit Eindhoven

Een nieuwe baan!

Nadat ik eind maart werkloos was geworden, had ik genoeg tijd om bij mezelf na te gaan wat ik nu eigenlijk wilde met mijn leven en loopbaan. Gezien mijn leeftijd (bijna 50) was dit het moment om te bepalen of ik door wilde gaan op de ingeslagen weg of dat het tijd werd voor iets nieuws.
Omdat ik er zelf niet uitkwam ben ik op zoek gegaan naar een Loopbaancoach en kwam uiteindelijk bij Jos terecht. Met een combinatie van diverse opdrachten en persoonlijke gesprekken kwam ik stapje voor stapje dichterbij mijn doel: wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven. De opdrachten zijn leuk om te doen en geven je vooral veel inzicht in jezelf, wat je nu drijft en wat je leuk vindt om te doen. Vooral het maken van mijn biografie was zinvol. Het is verhelderend om per leeftijdsfase herinneringen op te halen over wat je zoal gedaan hebt: thuis, op school en in je werk. Verrassend was de ontdekking dat wat ik als kind vroeger erg leuk vond, nu nog steeds erg van toepassing is.
Via reflectievragen wordt het beeld dat uit de biografie naar voren gekomen is verder onderzocht en scherp gesteld. Op die manier zie je zelf steeds duidelijker welk arbeidsperspectief voor jou het meest passend is. Een andere belangrijke opdracht is de 4-elementen vierhoek. Ik vond het erg interessant om te zien waar ik me precies bevind in deze vierhoek; het was erg herkenbaar. Ook de  positieve kanten van het type waaronder je valt én de valkuilen waar je voor op moet passen waren erg herkenbaar. Vooral het Werkboek Competenties vond ik er handig. Zeker omdat ik me op dat moment toevallig (?) aan het voorbereiden was op een sollicitatiegesprek.

Deze opdracht hielp mij enorm om mijn competenties helder voor ogen te krijgen, niet alleen welke maar ook hoe belangrijk deze voor me zijn. Een van de lastigstevragen die je in een sollicitatiegesprek kunt krijgen is namelijk wat je sterke en zwakke kanten zijn. Dankzij deze oefening was me dat erg duidelijk en het gesprek is mede daardoor erg goed verlopen…
Door mijn bescheiden aard heb ik mijn kwaliteiten die er al op jonge leeftijd waren, nooit zo op de voorgrond gezet. Maar door intensief stil te staan bij de dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt en dankzij het loopbaanbegeleidingstraject ben ik veel bewuster geworden van mezelf, wie ik ben, wat ik wil, wat ik kan en wat ik (op de arbeidsmarkt) waard ben. Dat heeft mij in het betreffende sollicitatiegesprek erg geholpen want een week erna kreeg ik te horen dat ik was aangenomen in die functie !
In dit proces waren de opdrachten en de 1 op bijeenkomsten erg zinvol. Maar Jos zelf speelt door zijn specifieke benadering, zijn persoonlijkheid en zijn ervaring en kennis ook een belangrijke rol. Hij laat je in je waarde, maar weet wel door gericht door te vragen belangrijke zaken boven water te halen zodat je zelf steeds duidelijker krijgt welke zaken belangrijk zijn in je werk, wat je graag wilt en wat je nodig hebt. In mijn geval was de uitkomst dat ik me toch het gelukkigst voel in de sector waar ik voor het grootste deel van mijn carrière werkzaam ben geweest. In plaats van een carrièreswitch, die ik wel een beetje verwacht had, werd duidelijk dat ik verder wilde op de reeds ingeslagen weg. Het gaat er natuurlijk ook niet om dat je de uitkomst krijgt die je verwacht, maar vooral die bij je past en waar je met volle overtuiging en passie voor kunt gaan. Dankzij Jos heb ik deze bevestiging gekregen.
Dus, Jos bedankt voor je hulp!

Luc

Weer terug bij mijzelf

Ik heb Jos jaren geleden voor het eerst ontmoet en heb hem altijd als een zeer aangenaam persoon gezien, met een reële kijk op het leven. Helder, respectvol, open, rustig, wijs maar ook steeds weer zoekende naar wat past. Een paar maanden geleden was ik zelf de weg kwijt en een facebookberichtje van Jos deed me vermoeden dat hij wellicht de juiste persoon zou zijn om mij te helpen mijn weg weer te vinden. Door een optelsom van een aantal gebeurtenissen was ik de laatste jaren geneigd te pleasen, altijd maar te kijken wat er op mijn werk en in mijn omgeving van mij verwacht werd en probeerde daaraan te voldoen. Daarmee heb ik mijzelf te kort gedaan. Met mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel was ik geneigd altijd oplossingen te willen zoeken, de kar te willen trekken ook al zat deze muurvast enz. Dat gaf mij het gevoel constant geleefd te worden, te overleven i.p.v. te leven. Ik ben met Jos een open traject in gegaan, kijken wat er op dat moment nodig was en daarmee zelf aan de slag. Vooral de niet oordelende houding van Jos gaf me veel vertrouwen, want ik was geneigd vooral mijzelf te veroordelen. Inmiddels durf ik weer voor mijzelf te gaan staan. Te kijken wat mijn behoeftes zijn, mijn wensen kenbaar te maken en daarmee mijn grenzen aan te geven. Naast mijn baan in loondienst heb ik een praktijk als reflexzonetherapeute. Ook hierin heeft de coaching van Jos me sterker gemaakt. Het meest verhelderende en meest toepasbare wat Jos me geleerd heeft is niet mijn denken de overhand te laten hebben maar deze als ondersteuning te laten zijn van mijn ziel, eerst te voelen wat ik nu eigenlijk wil en dan pas kijken hoe ik dat het beste aan kan pakken. Dat geeft enorm veel rust, want mijn ego, ikje, of druktemaker zoals ik ‘m ook wel eens wil noemen, is heel goed in het zoeken van problemen en mij daarmee steeds onder druk te zetten, terwijl mijn ziel alles gewoon kan laten zijn wat het is en het vertrouwen heeft dat alles goed is zoals het is. Ondanks dat ik weer dicht bij mijn gevoel sta kom ik nog altijd situaties tegen waarin mijn ikje weldegelijk de overhand heeft, of waarin ik de situatie van de ander goed kan begrijpen maar mijzelf daarbij deels uit het oog verlies. Dan ga ik graag naar Jos in het Bos om te sparren. Jos kan het me dan weer helder kan laten zien en de weg terug naar mijzelf laten vinden. Soms voel ik me schuldig wanneer ik niet doe waarvan ik denk dat men verwacht wat ik doe, tegelijkertijd voelt dit goed want dan weet ik dat ik mijn grenzen in acht heb genomen.
Ik zit weer beter in mijn vel, ik kan bij mij houden wat van mij is en van een ander laten zijn wat van hem/haar is. Dit geeft ruimte te doen wat bij mij past en zo stromen er nieuwe ideeën, ik durf deuren te sluiten waardoor zich nieuwe wegen openen en dit alles geeft mij weer (levens)energie. Ik leef weer i.p.v. overleven!
Dank je wel Jos voor de heldere inzichten!

Gineke

Een nieuwe weg

Als gevolg van een reorganisatie en de daarop volgende onzekerheden kreeg ik via mijn werkgever de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een coach die me verder kon brengen. Al snel stuitte ik op de site van Jos en na een eerste kennismaking zijn we samen op weg gegaan. De bijeenkomsten vonden plaats in een uitnodigende, bosrijke omgeving en straalde rust en ruimte uit. In deze omgeving is het dan ook zeer prettig te mogen werken aan verdere persoonlijke ontwikkeling.
De eerste twee sessies stonden in het teken van het verwerken van “oud zeer”. Ik kreeg alle gelegenheid om verlies van oude zekerheden, verwachtingen en het gevoel van miskenning te benoemen, een plaats te geven en op die wijze ook te verwerken. Bij Jos vond ik de ruimte en mogelijkheid om mijn gekwetstheid te laten zien. Daarnaast is hij als geen ander in staat om de juiste vragen te stellen die me uitdaagden om vooruit te kijken en een volgende stap te zetten.
Vanaf dat moment zijn we gestart met het Koersonderzoek. Na jaren van ‘meegaan in de flow’ werd ik me bewust van de door mij gemaakte keuzes en nog belangrijker: de mogelijkheid de regie weer in eigen hand te nemen.
Zowel het schrijven van mijn biografie als ook diverse andere huiswerk-opdrachten brachten meer inzicht in mijn drijfveren en loopbaanwaarden. Jos heeft hierin een uitdagende en zeer stimulerende rol vervuld. Door zijn aanhoudende positieve bijdrage en de constante alertheid ben ik in staat geweest om mezelf opnieuw te ‘herontdekken’.
De jarenlange ervaring van Jos en zijn levenswijsheid zijn voor mij een unieke combinatie geweest, Jos is niet voor niets een ‘mensenmens’ ! Gedurende het proces vielen de stukjes langzaam op hun plaats waardoor ik niet alleen in mijn werkomgeving maar ook in mijn privé baat heb bij de nieuwe inzichten. De mogelijkheid om bewust keuzes te maken, hierin mezelf weer te ontmoeten en vanuit het hart te kunnen leven heeft me enorm goed gedaan. In mijn werk heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging, het is dan ook een bijzonder ‘geschenk’ dat ik na de selectieprocedure aangenomen ben in functie die op mijn lijf is geschreven.
Ik ben Jos erg dankbaar voor de wijze waarop hij mij begeleid heeft in het ontdekken van mijn ware drijfveren en kerncompetenties. Zonder zijn inbreng en begeleiding was ik niet waar ik nu ben.

Marion B.

De regie weer in eigen hand!

Door een onverwachte wijziging in mijn loopbaan stond even heel mijn werkleven op zijn kop. Om me door deze transitie heen te helpen, kreeg ik een zestal coachingsessies van Jos. ‘Bij Jos in het bos’ is het heerlijk, een prachtige omgeving om even je hoofd leeg te kunnen maken, niet afgeleid te worden en te kunnen focussen op jezelf en het traject. Ik was in eerste instantie vooral bang dat de adviezen van en coaching door Jos vaag en niet concreet zouden zijn (iets wat niet bij mij past), maar niets was minder waar! We maakten na de intake al snel een gedetailleerd stappenplan waarmee Jos me kon begeleiden in het afsluiten van het ene deel van mijn loopbaan en het inrichten van de volgende stap. Inmiddels ben ik al een aantal maanden werkzaam in mijn nieuwe functie en het gaat zeer voorspoedig. Door de adviezen van Jos ben ik me meer bewust van mijn kunnen en valkuilen, en heb ik veel meer het gevoel dat ik zélf de regie (weer) in handen heb.

M.T

'Ik vond onze gesprekken heel prettig, verhelderend en inspirerend'

Een fijn traject

Aangezien het mij niet lukte om zelf een nieuwe koers in mijn loopbaan te bepalen heb ik besloten om op advies van een kennis een professional in te schakelen, te weten Jos Arts. Na een prettig oriënterend gesprek in een fijne natuurlijke omgeving heb ik besloten om het loopbaantraject bij Jos te volgen. Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor het succesvol slagen van het traject omdat je zelf een aantal opdrachten moet uitvoeren. Aan de hand van deze opdrachten, zoals het schrijven van je eigen biografie en jezelf te scoren op de elementen water, vuur, lucht en aarde word je  geconfronteerd met je eigen ik. Jos is erg bedreven in het er uitpikken en bespreken van die specifieke zaken die je in die opdrachten beschrijft. Hij stelt de juiste vragen die je dwingen om tot de kern te komen. Ik vind dat je al tijdens het traject antwoorden en inzichten krijgt en niet pas aan het eind. Jos is een prettige, wijze en rustige man, die naast een professional ook iemand is waar je jezelf bij thuis voelt.

Rik

Mijn koers weer gevonden!

Een paar maanden geleden klopte ik bij Jos aan omdat ik met het veelgehoorde ‘dertigers-dilemma’ te maken kreeg. Ik voelde me al enige tijd stuurloos, niet wetende waar ik op moest focussen in mijn loopbaan. De lijnen die mijn koers zouden moeten aangeven waren vervaagd. Direct bij het allereerste gesprek merkte ik dat Jos mij kon helpen mijn gedachten te ordenen en de ‘mist’ wat te laten  optrekken. Ik kreeg het vertrouwen dat hij me kon begeleiden in het ontdekken van mijn missie en heb dan ook met beide handen de opdrachten uit het koersonderzoek vastgepakt. Ik heb dit ervaren als een paar pittige weken, maar wel enorm waardevol. Ik heb mezelf en mijn dromen een stuk beter leren kennen en dat was een aangename kennismaking.
Inmiddels weet ik beter wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dat ga bereiken. Zonder hulp van Jos was me dat niet gelukt. Ik zie hem niet alleen als coach, maar ook als mentor en inspirator.

S.S.

Een waardevol traject

Het Koersonderzoek heeft mij echt verder geholpen in mijn zoektocht naar de juiste vervolgstappen in mijn carrière. De combinatie van praktische opdrachten en inhoudelijk erg goede gesprekken was perfect. Jos heeft veel ervaring, kennis en kunde, maar wellicht nog belangrijker heeft hij oprechte interesse waardoor het Koersonderzoek veel verder gaat dan het hier en nu. Het is een duidelijke  meerwaarde in zowel mijn zakelijke als persoonlijke leven gebleken.

J.v.W

Wat wil ik eigenlijk?

Eigenlijk heb ik nooit bewust geweten welke richting ik op wilde gaan na mijn middelbare school. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een sociale studie. Een opleiding waarin ik veel kanten mee op kon gaan. Toen ik afstudeerde en geen werk kon vinden, koos ik heel praktisch voor een baan in de automatisering. In die branche was veel werk en ik kon gelijk met een omscholingstraject beginnen. Het werk vond ik leuk, maar had toch het gevoel er niet alles van mezelf in kwijt te kunnen. Dat gevoel bleef, ook bij de verschillende andere wergevers die ik heb gehad. Bij mijn laatste werkgever kwam dat gevoel nog sterker opzetten. Ik dacht vaak na over wat ik nu eigenlijk wilde, maar draaide met mijn gedachten in rondjes en kwam er zelf niet goed uit. Ik had hulp nodig!
Na een zoekzocht op internet kwam ik bij Jos Arts uit en na de prettige kennismaking ben ik bij hem begonnen met het Koersonderzoek. Hierop terugkijkend kan ik zeggen dat het een boeiende periode is geweest, waarin ik veel over mezelf heb geleerd. Leuk om te zien dat veel puzzelstukjes wel ergens liggen. Je moet ze alleen in de goede volgorde weten te leggen. Jos heeft mij hier erg goed bij geholpen en kwam met punten waar ik mee aan de slag kon. Uit mijn biografie kwam heel sterk een rode draad naar voren en zelfs ook al een onderwerp waar ik enthousiast over was. Dieren, een hele andere richting dan waar ik tot nu toe mee bezig was geweest. Ik ben altijd een groot liefhebber van dieren geweest, maar heb er nooit aan gedacht om daar iets meer mee te gaan doen. Hoe
meer ik er over nadacht, hoe enthousiaster ik werd. De opdracht om mijn voorlopige missie te formuleren is voor mij een eye-opener geweest. De uitkomst van deze opdracht heeft alles te maken met mijn sociale studie.

Goh, ik heb die studie niet zomaar gekozen omdat ik iets moest. Vanuit mijn gevoel heb ik destijds gekozen voor een opleiding die perfect aansluit bij datgene wat ik nu ook graag wil gaan doen.
De combinatie van alle elementen heeft geresulteerd in iets waar ik heel enthousiast over ben. Ik ben inmiddels begonnen met een gedragsopleiding voor dieren. Het sociale in de zin van het omgaan met diereigenaren in combinatie met het werken met dieren is hetgeen me hier zo enorm in aantrekt. Daarnaast ga ik volgend jaar beginnen met een studie natuurgeneeskunde voor dieren. In mijn hoofd ben ik bezig met plannen voor een eigen praktijk. Naast mijn studie wil ik part-time gaan werken. Nog wel een baan in de automatisering, maar een veel minder technische functie. Jos heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn competenties en wat voor mij belangrijk is in een baan.
Op zoek naar een nieuwe baan en aan het begin van een boeiende studie ben ik al kleine stapjes op weg in de richting die ik heel graag op wil. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen. Het geeft rust in mijn hoofd, omdat ik nu een antwoord heb op de vraag die al zo lang in mijn hoofd zit, wat wil ik eigenlijk?

Natalie

Ik werk zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten. Wat de laatste categorie betreft heb ik de afgelopen jaren gewerkt voor o.a:

SALTO Basisscholen
SKPO Basisonderwijs
De Eenbes Basisonderwijs Geldrop
FONTYS Hogescholen
Politie Akademie
LUNET Zorg
Robert Coppes Stichting
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Severinus Veldhoven
SAVANT Helmond
AVANS Hogeschool
Saltho Onderwijs
De Berkenschutse Heeze
Novicare Best
Regionaal Autisme Centrum
Belastingdienst Breda
GGzE Eindhoven
Gemeente Eindhoven
Gemeente Geldrop
Gemeente Oirschot
Gemeente Cranendonk
Gemeente Amersfoort
Gemeente Oss
MEE Zuid Oost Brabant
Omgevingsdienst ZOB
Bibliotheek Veldhoven
ERGON bedrijven
De Zorgboog Bakel
CarePower Eindhoven
Land van Horne Weert
Archipel Zorggroep Eindhoven
Impegno Zorg Eindhoven
YER Eindhoven
Gibas Nijkerk
Markteffect Eindhoven
Vacansoleil
RABO Bank
De Lage Landen
Justin IT
ATOS Origin IT
ING Banking
SYNTHON
Medtronics
MS Schippers
ALBRON BV
Watson Health Benelux
Van Wees Waalwijk Machineservices
Maxfurn BV Uden
OZQUR Eindhoven
Van Hout Installateurs en Adviseurs
Pleuger Water Solutions
DAF Trucks Eindhoven
Arcadis Nederland BV