OVER MIJ

In mijn eigen leven en loopbaan heb ik al veel verschillende wegen bewandeld. Vaak verhuisd, van baan verwisseld, veel gereisd en in 1990 een nieuw avontuur gestart door voor mezelf te beginnen. Steeds maar op zoek. Naar afwisseling, uitdaging en vooral naar wat mij nu echt bezielt. Dat was één grote, boeiende zoektocht die lang niet altijd over rozen ging!  Zo ben ik op mijn 58 e gestopt met mijn bedrijf, heb huis en haard verlaten en ben zonder concreet doel naar het Katharenland in Zuid-Frankrijk vertrokken. Een heel groot avontuur en op het einde ervan heel bewust gekozen om weer terug te keren naar Nederland. Alle ervaringen, lessen en inzichten die ik in mijn leven en loopbaan heb opgedaan bied ik nu graag aan mensen aan die een vergelijkbaar pad aan het lopen zijn. Aan mensen die aan het zoeken zijn of vastlopen in hun leven of loopbaan en graag hun hart willen volgen of van meer betekenis willen zijn in de wereld. Dat is zo herkenbaar voor mij!  Voor díe mensen wil ik een coach en gids zijn. Om samen op pad te gaan naar je échte bestemming, naar wat je écht bezielt!

Over mij als professional:

Naast diverse opleidingen en trainingen (o.a. HBO, MO-A +B Pedagogiek, Doctoraal Sociale Pedagogiek, Master NLP en Systemisch werken, Transformational Presence Coach) ligt mijn achtergrond vooral in 18 jaar werken op de werkvloer van Jeugdhulpverlening, en zorg voor Verstandelijk gehandicapten. Daarna als Teamleider/Stafdocent in het MBO-HBO onderwijs en Hoofd Praktijkopleiding in de Gezondheidszorg. Ik ben dus een man van de praktijk!
Daarna 23 jaar zelfstandig ondernemer en directeur geweest van mijn toenmalig Advies- en Trainingsbureau ODYS. Heel veel jaren ervaring dus met allerlei soorten mensen, bedrijven en instellingen en in veel verschillende rollen (zie: mijn CV ). Altijd gericht op het inspireren, bezielen en ontwikkelen van mensen, zowel in privé als in werk!
Na een Sabbaticaljaar ben ik in april 2014 weer met nieuw elan gestart onder de naam: ‘Jos Arts Coach en Inspirator’. Eenvoudiger, kleinschaliger en nog persoonlijker!
In 2019 is mijn eerste boek verschenen: Dit gun ik iedereen! Hoe een sabbatical je leven kan veranderen (lees meer)

Over mij als persoon:

Ik ben een mensen-mens, levensgenieter en avonturier. Ook een liefhebber van de natuur en spiritueel ingesteld d.w.z. ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde: een lichte,  zeer intelligente en hogere Kosmische energie die ons leven mede vormgeeft. Toeval bestaat in mijn ogen dan ook niet. Spiritualiteit is bij mij altijd aards, dus met 2 benen op de grond, praktisch en concreet. Ik hou van reizen: het onderweg zijn, de vrijheid en natuur ervaren maar vooral nieuwe mensen en culturen leren kennen. Zo ben ik o.a. naar India, Nepal, Tibet, Thailand, Egypte, Peru, Bolivia en Bali geweest. Die reizen hebben mij enorm verrijkt en ik heb verschillende nieuwe kanten van mezelf ontdekt.