OVER MIJ

In mijn eigen leven en loopbaan heb ik al veel verschillende wegen bewandeld. Vaak verhuisd, van baan verwisseld, veel gereisd en tenslotte in 1990 voor mezelf begonnen. Steeds maar op zoek. Naar afwisseling, uitdaging en vooral naar wat mij nu echt bezielt. Dat was één grote, boeiende zoektocht die lang niet altijd over rozen ging!  Zo ben ik op mijn 58 e gestopt met mijn bedrijf en naar Zuid-Frankrijk gegaan. Alle lessen, ervaringen inzichten die ik in mijn leven en loopbaan heb opgedaan bied ik nu graag aan mensen aan die een vergelijkbaar pad aan het lopen zijn. Voor hen die twijfelen of aan het zoeken zijn en graag hun hart willen volgen. Dat is zo herkenbaar voor mij!  Voor die mensen wil ik een reisgids zijn. Om samen op pad te gaan naar je échte bestemming.

Over mij als professional:

Naast diverse opleidingen en trainingen (o.a. HBO, MO-A +B Pedagogiek, Doctoraal Sociale Pedagogiek, Master NLP en Systemisch werken) ligt mijn achtergrond vooral in 18 jaar werken op de werkvloer van Jeugdhulpverlening, zorg voor Verstandelijk gehandicapten en als Docent/supervisor in het MBO-HBO onderwijs. Ik ben dus een man van de praktijk!
Daarna 23 jaar zelfstandig ondernemer en directeur geweest van mijn toenmalig Advies- en Trainingsbureau ODYS. Heel veel jaren ervaring dus met allerlei soorten mensen, bedrijven en instellingen en in veel verschillende rollen (zie: C.V. 2019). Altijd gericht op het inspireren, bezielen en ontwikkelen van mensen in de dagelijkse praktijk. Na een Sabbaticaljaar ben ik in april 2014 weer met nieuw elan gestart. Eenvoudiger, kleinschaliger en persoonlijker!
In 2018 heb ik daar mijn eerste boek over geschreven: ‘Dat gun ik iedereen’ ,hoe een sabbatical je leven kan veranderen (lees meer)

Over mij als persoon:

Ik ben een mensen-mens, levensgenieter en avonturier. Ook een liefhebber van de natuur en spiritueel ingesteld d.w.z. ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde: een hogere en lichte energie die ons leven mede bepaalt. Toeval bestaat in mijn ogen dan ook niet.
Spiritualiteit is bij mij altijd aards, dus met 2 benen op de grond, praktisch en concreet. Ik hou van reizen: het onderweg zijn, de vrijheid en natuur ervaren maar vooral nieuwe mensen en culturen leren kennen. Zo ben ik o.a. naar India, Nepal, Tibet, Thailand, Egypte, Peru, Bolivia en Bali geweest. Die reizen hebben mij enorm verrijkt en ik heb verschillende nieuwe kanten van mezelf ontdekt.