INSPIRATIE REIZEN

Zoals je in mijn boek kunt lezen heb ik zelf best veel gereisd en ben ik vroeger reisleider geweest van actieve vakanties in het buitenland. Ook tijdens mijn Sabbatical in 2013 was ik reisgids van een groep Duitse vrouwen op weg naar naar St. Maries de la Mer. Het bloed kruipt nog steeds waar het niet kan gaan……

In Juni en Oktober 2020 ga ik allereerst twee inspirerende reizen naar het magische Katharenland in Zuid-Frankrijk aanbieden. Daar verheug ik me heel erg op!

Bij voldoende interesse ben ik in Juni 2021 ook van plan een prachtige Inca-reis naar Peru te organiseren. Daar gaan we o.a. op 24 juni het prachtige Inthi Raymi feest in Cusco meemaken. En nog veel meer! Deze reis vergt aanzienlijk meer voorbereiding en organisatie maar de eerste contacten heb ik daar al gelegd! Er komt ruim voor die tijd trouwens nog een informatie-avond waar ik je uitgebreid zal informeren over de opzet en inhoud van deze reis door het bijzondere Peru.

In het November 2021 tenslotte heb ik de intentie met een kleine groep naar mystiek Egypte te gaan om o.a. pyramides te bezoeken, langs de Nijl naar Aswan te varen en vervolgens naar Abu Simbel te gaan. Een heel avontuur dus!

Een mooie reis door het magische Katharenland

Hoe zou het zijn om een week lang terug te gaan naar de tijd van de Middeleeuwen? Om je onder te dompelen in het land van de Tempeliers, Katharen, troubadours, ridders en kastelen? Om te verblijven in het zgn. tweede Heilige Land omdat Maria Magdalena met haar volgelingen in deze streek gewoond zou hebben? Om te genieten van de vergezichten op de Pyreneeën en van die typische Zuid-Franse sferen in kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan? Van de stilte, de rust en de ruimte op het prachtige Domaine La Flotte, samen met een kleine groep leuke en gelijk gestemde mensen? Natuurlijk onder het genot van heerlijk eten en tintelende wijnen! Als God in Frankrijk. Kom mee en sluit je aan bij deze reis door het prachtige Katharenland, laat je erdoor raken en word ook verliefd op deze streek!
In Juni is het er meestal mooi weer, niet te warm en dan staan de orchideeën in volle bloei! In Oktober zijn we juist omringd door de prachtige herfstkleuren op dit landgoed van maar liefst 40 ha.

We verblijven de hele week dus op Domaine La Flotte, een fantastische plek vlakbij het pittoreske Chalabre en het heerlijke Lac du Montbel , ongeveer een half uur rijden vanaf Carcassonne. Het gaat deze week of tien dagen vooral om te Zijn, te Ontvangen en te Genieten! Dat is wat ik jullie vooral wil aanbieden: Voeding voor de Ziel.

HOE? Door een combinatie aan te bieden van rust, stilte en bezinning EN van actie, avontuur en op pad gaan naar mysterieuze burchten zoals Montségur, Peyrepertuse en Queribus en het bijzondere Carcassonne, Mirepoix, Rennes-le-Château, Minerve en de prachtige Gorges de Galamus.  En misschien zoeken we ook nog wel het strand in Narbonne of Coullioure op! Daarvoor gebruiken we onze (huur) auto’s of een busje zodat we alles zoveel mogelijk in eigen hand hebben. Let wel: er is zoveel mogelijk dat we ter plekke keuzes moeten maken waar we wel en niet naar toe zullen gaan. Waar mogelijk houd ik natuurlijk rekening met de wensen van de deelnemers.

Dus: ontspanning en inspanning , gemengd met veel plezier en vooral genieten van deze prachtige omgeving en van elkaar. En de kans is groot dat er ook mensen uit mijn geliefde België bij zullen zijn. Een internationale groep dus, hoe leuk is dat!

DAGINDELING: Iedere ochtend is er gelegenheid om te starten met yoga of meditatie. Het hoeft dus niet maar mag wel.  Na een heerlijk ontbijt gaan we op pad maar het programma is flexibel. Je hoeft niet iedere dag mee en hebt veel vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ook als je bijvoorbeeld een keer alleen of met zijn tweeën op pad wilt of gewoon ‘thuis’ en bij het kleine zwembad wilt blijven. Wel is het fijn als we ’s avonds gezamenlijk met elkaar aan tafel zitten om ervaringen te delen en te genieten van wat onze kokkin voor ons heeft klaargemaakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE over de huizen op Domaine La Flotte, het programma en de vegetarische maaltijden volgt binnenkort. Ik ga medio Oktober namelijk naar La Flotte in Zuid-Frankrijk om ‘kwartier te maken’.

OVER HET VERVOER: dit dien je zelf te regelen en als je wilt vliegen: hoe eerder je je ticket boekt, hoe goedkoper het is. Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

  • Per vliegtuig: Amsterdam – Toulouse – met KLM
  • Per vliegtuig: Amsterdam – Toulouse – met EasyJet
  • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi – Carcassonne – met Ryanair
  • Per auto: Utrecht – La Flotte is ongeveer 1250 km
  • Per trein: Nederland – Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Tenslotte: begin Februari 2020 organiseer ik nog een informatiemiddag of avond over de inhoud en opzet van deze reis. Dan kun je ook je wensen en ideeën over deze reis kenbaar maken.

Datum

13 t/m 20 Juni 2020
(verlenging met 4 dagen is mogelijk!)

17  t/m 24 Oktober 2020

Prijs (onder voorbehoud van prijsstijging in 2020)

Ongeveer 795 euro voor 7 nachten ( incl. verblijf in mooie tweepersoonskamer met bad en toilet, ontbijt, diner en begeleiding, excl. vlucht, transfers, lunch en consumpties). Voor eenpersoonskamer geldt een toeslag van 125 euro voor 7 nachten

Max. aantal: 10 deelnemers

Locatie

Domaine La Flotte
Sonnac sur l’Hers

Peru en Egypte (in 2021)